Pepparkakor bör man baka året om, inte bara på jul! Detta är Bönans favoritrecept. P.S Glöm inte att tvätta tassarna innan du börjar baka!

Först måste man göra degen. Häll socker och sirap i en kastrull

Blanda och låt koka upp

Skiva smör under tiden

Lägg det skivade smöret tillsammans med kanel, kardemumma och malda nejlikor i en bunke

När sockersirapen kokar....

.... ska det hällas över smöret och kryddorna

Blanda mjöl med bikarbonat

Rör ner mjölet i smeten när den svalnat

Titta på mina armmuskler!

Provsmakning är väldigt viktigt

Sedan måste degen ligga i kylen ett slag. På natten kan man smyga upp och smaka.

Dags att göra pepparkakorna!

Strö mjöl på bordet

Kavla ut degen

Hämta pepparkaksformar

Tryck formarna på degen

Ta bort degen som är kvar runt om

Den kan man äta upp

Ett bra tips är att använda en stekspade för att ta upp pepparkakorna

Sätt dom på en plåt

Grädda pepparkakorna i 225 grader ca fem minuter. Klart!
Anfall pepparkakorna!
2 kommentarer:
jag äter pepparkako medan jag läser detta. fast gjorda på köpedeg.
hahaha, anfall pepparkakorna! Nu blev jag mycket sugen. Mycket. Kanske dags med en tur till Ica för att köpa ingredienser.
Skicka en kommentar