måndag 3 januari 2011

Bönan bakar pepparkakor

Pepparkakor bör man baka året om, inte bara på jul! Detta är Bönans favoritrecept. P.S Glöm inte att tvätta tassarna innan du börjar baka!


Först måste man göra degen. Häll socker och sirap i en kastrull


Blanda och låt koka upp


Skiva smör under tiden


Lägg det skivade smöret tillsammans med kanel, kardemumma och malda nejlikor i en bunke


När sockersirapen kokar....


.... ska det hällas över smöret och kryddorna


Blanda mjöl med bikarbonat


Rör ner mjölet i smeten när den svalnat


Titta på mina armmuskler!


Provsmakning är väldigt viktigt

Sedan måste degen ligga i kylen ett slag. På natten kan man smyga upp och smaka.


Dags att göra pepparkakorna!


Strö mjöl på bordet


Kavla ut degen


Hämta pepparkaksformar


Tryck formarna på degen


Ta bort degen som är kvar runt om


Den kan man äta upp


Ett bra tips är att använda en stekspade för att ta upp pepparkakorna

Sätt dom på en plåt


Grädda pepparkakorna i 225 grader ca fem minuter. Klart!

Anfall pepparkakorna!

2 kommentarer:

Annika Ivarsson sa...

jag äter pepparkako medan jag läser detta. fast gjorda på köpedeg.

Nina sa...

hahaha, anfall pepparkakorna! Nu blev jag mycket sugen. Mycket. Kanske dags med en tur till Ica för att köpa ingredienser.