Pepparkakor bör man baka året om, inte bara på jul! Detta är Bönans favoritrecept. P.S Glöm inte att tvätta tassarna innan du börjar baka!
Först måste man göra degen. Häll socker och sirap i en kastrull
Blanda och låt koka upp
Skiva smör under tiden
Lägg det skivade smöret tillsammans med kanel, kardemumma och malda nejlikor i en bunke
När sockersirapen kokar....
.... ska det hällas över smöret och kryddorna
Blanda mjöl med bikarbonat
Rör ner mjölet i smeten när den svalnat
Titta på mina armmuskler!
Provsmakning är väldigt viktigt
Sedan måste degen ligga i kylen ett slag. På natten kan man smyga upp och smaka.
Dags att göra pepparkakorna!
Strö mjöl på bordet
Kavla ut degen
Hämta pepparkaksformar
Tryck formarna på degen
Ta bort degen som är kvar runt om
Den kan man äta upp
Ett bra tips är att använda en stekspade för att ta upp pepparkakorna
Sätt dom på en plåt
Grädda pepparkakorna i 225 grader ca fem minuter. Klart!
Anfall pepparkakorna!
2 kommentarer:
jag äter pepparkako medan jag läser detta. fast gjorda på köpedeg.
hahaha, anfall pepparkakorna! Nu blev jag mycket sugen. Mycket. Kanske dags med en tur till Ica för att köpa ingredienser.
Skicka en kommentar