Här är ett recept på mjuk pepparkaka! En av de godaste kakorna som uppfunnits.
Först måste man tvätta sig så man får bort pepparkaksrester från tassarna.
Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker helst med elvisp, det är så skojigt!
Smält smör och häll i mjölk
Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor
Nu kommer det bästa, blanda alltihop till en smet och provsmaka!
Ett vattenfall av pepparkakssmet! Om man vill kan man äta upp all smet på en gång. Annars kan man....
.... grädda kakan i 175 grader i 35 minuter.
Känn med en sticka om kakan är klar.
Duka festligt! Ät! Kakan räcker till en lagom hungrig böna.
2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1/2 tsk nejlikor
1 /2 tsk bakpulver
4 kommentarer:
Hur du funderat på att hoppa in som hemkunskapslärare? Tror det skulle bli succé!
mmmm, hemkunskap.
Det ser supergott ut. Jag totalgillar såna härna långa fina bloggposter! (De korta är förstås också bra.)
Rulle: ja i så fall pepparkakskunskapslärare!
Karingrisen: tack! jag håller verkligen med!! det är snyggt med långa inlägg för då får det plats så många bilder på mig!
Skicka en kommentar