måndag 28 februari 2011

Bönan bakar mjuk pepparkaka

Här är ett recept på mjuk pepparkaka! En av de godaste kakorna som uppfunnits.


Först måste man tvätta sig så man får bort pepparkaksrester från tassarna.


Smörj och bröa en form.


Vispa ägg och socker helst med elvisp, det är så skojigt!


Smält smör och häll i mjölk


Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor


Nu kommer det bästa, blanda alltihop till en smet och provsmaka!


Ett vattenfall av pepparkakssmet! Om man vill kan man äta upp all smet på en gång. Annars kan man....


.... grädda kakan i 175 grader i 35 minuter.


Känn med en sticka om kakan är klar.





Duka festligt! Ät! Kakan räcker till en lagom hungrig böna.

2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1/2 tsk nejlikor
1 /2 tsk bakpulver

4 kommentarer:

Din björnkompis Rulle sa...

Hur du funderat på att hoppa in som hemkunskapslärare? Tror det skulle bli succé!

Nina sa...

mmmm, hemkunskap.

Karingrisen sa...

Det ser supergott ut. Jag totalgillar såna härna långa fina bloggposter! (De korta är förstås också bra.)

bönan sa...

Rulle: ja i så fall pepparkakskunskapslärare!

Karingrisen: tack! jag håller verkligen med!! det är snyggt med långa inlägg för då får det plats så många bilder på mig!